Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

Moeten wij ons rijbewijs laten zien bij jullie?

Nee, wij controleren niet de geldigheid van je rijbewijs en vragen je ook niet om je rijbewijs te tonen. Je dient wettelijk je rijbewijs bij je te hebben wanneer je rijdt op een voertuig met kenteken. Stel dat je staande wordt gehouden door een politieagent dan dien je je rijbewijs te kunnen tonen.

Wanneer zijn jullie geopend?

Wij zijn zo goed als altijd geopend.

De officiële openingstijden zijn elke dag van de week van 09:00 tot 21:00 uur.
Zon- en feestdagen zijn hier absoluut geen uitzondering op.

Daarnaast kun je ons telefonisch 24/7 bereiken. Oftewel, wie bint altied lös!

Zijn de scooters verzekerd?

Ja, de scooters hebben standaard de verplichte WA-verzekering, daarmee is schade aan derden beperkt verzekerd met een eigen risico, voor de huurder, van € 175,-.

Schades toegebracht aan de scooter worden verhaald op de huurder, dit eigen risico is te dekken met een aanvullende scooterverzekering. Voor € 4,50 per scooter koop je het eigen risico voor schade aan de scooter af tot een maximum van € 150,-. Deze aanvullende scooterverzekering kun je afsluiten bij je boeking of op de rijdag zelf voorafgaand aan de scootertocht. Je kunt dit voor je hele gezelschap afsluiten maar ook bijvoorbeeld voor een enkeling. De aanvullende scooterverzekering wordt afgesloten op het kenteken en framenummer van de scooter.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kun je hier vinden. We raden je aan deze goed door te lezen voordat je met je gezelschap op pad gaat.

Mogen kinderen mee?

Ja, op de Italiaanse Scooter mogen kinderen achterop. Dus neem de kinderen gezellig mee! Voor de kleintjes hebben we ook speciale kinderzitjes. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Kunnen wij pinnen?

Het is mogelijk om op de dag zelf aan de balie het bedrag met de pin te betalen. Ook kun je het bedrag vooraf over maken op ons rekeningnummer, je hoeft je dan op de dag zelf niet bezig te houden met geldafhandelingen.

Attributen

Moet ik een helm op?

Dit hangt er van af welke scooters je huurt bij ons. Wij bieden 3 verschillende soorten scooters aan, waarvan 2 wettelijk gezien worden als een snorfiets en 1 als een bromfiets.
De elektrische en Italiaanse scooters rijden 25 Km/h, het is bij deze scooters niet wettelijk verplicht om een helm te dragen, dus nee.
Bij de Vespa’s word je door de wet wel verplicht om een helm te dragen, want deze rijden 45 Km/h, dus ja. De benodigde helmen worden dan ook door ons mee geleverd.
In ons arrangementen-aanbod is er altijd sprake van een Italiaanse scooter tenzij het expliciet vermeld staat is dat het arrangement gereden wordt met een Vespa of een elektrische scooter.

Over helmen kun je hier meer informatie vinden.

Onderweg

Mogen we starten en eindigen op een ander adres?

De gebruikelijke startlocatie is op de locatie van Actief Twente aan de Denekamperstraat 49 in Beuningen (Overijssel). Op aanvraag is het mogelijk op een ander adres te starten en/of te eindigen. Voor meer informatie kun je contact met ons op nemen. Je kunt ook een snelle kostenberekening maken met onze calculator, onder tabblad “bezorgkosten”, op deze pagina.

Moet de scooter op de rijbaan of op het fietspad?

Met een scooter rij je zowel binnen- als buiten de bebouwde kom op het fietspad. Is er geen fietspad, dan rij je op de rijbaan.

Kan ik scooter rijden in de herfst en winter?

Ja, dit kan zeker. Wist je dat in de herfst en winter de kans op neerslag het laagst is? Oké, je moet wel de kou een beetje trotseren maar daar kun je je op voorbereiden. Wij beschikken over handschoenen, dus daar hoef je al geen rekening mee te houden. Onderweg een stevige kop snert en je kunt de winterse temperaturen helemaal aan!

Het Twentse landschap is op z’n mooist in de herfst en winter. Wanneer je je tocht afwisselt met binnen activiteiten is scooter rijden een geweldige activiteit voor het gehele jaar. Voor onze herfst- en wintermogelijkheden kun je kijken bij onze arrangementen, hier vind je alle informatie. Mocht je zelf een leuk idee hebben, dan horen wij het graag!

Als we op onze eigen locatie gaan rijden, waar moeten wij rekening mee houden?

Het rijden vanaf een eigen locatie is mogelijk. Houd bij het maken van de route rekening met het volgende:

  • Vermijd zandpaden
  • Gebruik alleen wegen die met de auto toegankelijk zijn i.v.m. de bezemwagen
  • De voertuigen rijden ca. 25 km/u. Gemiddeld leg je bij het rijden van een route 10 km/u af. Als je met een groep 3 uur gaat rijden zul je ca. 30 kilometer afleggen.
  • Vermijd Duitse wegen. In Duitsland kent men een helmplicht in tegenstelling tot Nederland waar voertuigen tot 25 km/u vrij gesteld zijn van de helmplicht.
  • Print voor de bezemwagen een extra route uit.

Over de scooter

Moet ik tanken?

Nee en ja, wanneer je de scooter voor 2, 3, 4, of 5 uur huurt hoef je zelf niet te tanken. Je krijgt van ons een scooter met een volle tank mee.

Bij een scootertocht langer dan 6 uur dien je de scooter met een volle tank weer in te leveren. Op 1,5 kilometer afstand zit het dichtstbijzijnde tankstation. De scooter kan getankt worden met benzine (Euroloodvrij 95). Met een volle tank (ca. 5 liter) kun je ca. 100 km rijden.

Veel van onze gasten huren de scooters voor de hele dag. Aangezien wij geen tankstation zijn mogen we slechts een kleine hoeveelheid brandstof op voorraad hebben. Daarom dien je de scooter bij de langste huurperiode zelf af te tanken.

Mag ik scooter rijden zonder rijbewijs?

Nee, dit mag niet. Om scooter te mogen rijden dien je in het bezit te zijn van een scooter- en/of autorijbewijs. Wel zijn Italiaanse scooters geschikt om iemand achterop te nemen, zo kun je toch genieten van een scootertocht.

Kunnen we met 2 personen op een scooter?

Ja, dit is mogelijk. Het kan voorkomen dat iemand liever niet zelf op een scooter wil rijden of niet in het bezit is van een rijbewijs. Achterop de scooter meerijden is dan de oplossing. Er worden geen bijrijderskosten voor de scooterhuur berekend wanneer iemand achterop gaat. De scooterhuur blijft dus gelijk, ongeacht of er 1 of 2 personen op de scooter gaan. Boek je een arrangement, dan worden de arrangementskosten per persoon berekend en de scooterhuur per scooter. Ga je dus met 2 personen op 1 scooter, ben je voordeliger uit!

Is het moeilijk om op een Italiaanse scooter te rijden?

Nee, je krijgt van te voren een korte instructie over het gebruik van de Italiaanse scooter en hoe je veilig de weg op kunt.

Hoe moet ik de scooter aftanken?

In enkele gevallen, een scootertocht van langer dan 5 uur, moet je de scooter weer met een volle tank inleveren. Je kunt de scooter vullen met benzine (Euroloodvrij 95). De dichtstbijzijnde mogelijkheid om te tanken is het BP Tankstation Singraven, Oldenzaalsestraat 52 in Denekamp. Dit ligt ongeveer 1,5 km vanaf onze locatie. Wil je liever niet zelf tanken? Dan kun je het tanken ‘afkopen’. Je hoeft dan niet zelf de tank te vullen, tegen betaling zorgen wij hiervoor.

Hoe hard rijdt een scooter?

De Italiaanse en elektrische scooters rijden 25 km/u. Een bijkomend voordeel is dat je geen helm op hoeft. De Vespa’s rijden 45 Km/h, hier moet je wel een helm op.

Problemen

Wat als ik pech onderweg heb?

Twentescooter biedt altijd pech-onderweg-service. Mocht je stil komen te staan onderweg, komen wij ter plaatse om je snel weer op weg te helpen.

Slecht weer, wat nu?

De perfecte dag om scooter te rijden is met een zonnetje, 25 graden en droog weer. Helaas komt het in Nederland nog wel eens voor dat het regent. Een klein beetje regen zal de pret zeker niet drukken, maar een hele dag aanhoudende regen wel. Bij slecht weer zullen wij op de aanvangstijd met je overleggen of het rijden mogelijk is. In geval van slecht weer zullen wij aanbieden om de tocht te verplaatsen naar een ander moment. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt de tocht kosteloos geannuleerd. Stap je toch op de scooter en word je onderweg overvallen door een bui? Onze scooters zijn voorzien van een compleet regenpak en handschoenen.

Mocht je een arrangement hebben geboekt met andere activiteiten zoals rondleidingen, overdekte activiteiten of outdoor activiteiten dan zullen deze activiteiten in de meeste gevallen gewoon doorgaan. Deze activiteiten worden bij andere partijen georganiseerd en hanteren daarom andere voorwaarden.

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Iemand zonder rijbewijs mag geen Italiaanse scooter besturen. Wél kun je achterop de scooter meerijden en zodoende genieten van een scootertocht. Achterop meerijden is ook geschikt voor kinderen, voor kleine kinderen hebben we kinderzitjes beschikbaar. Voor een bijrijder worden geen meerkosten voor de scooterhuur berekend.