Paasactie – 50% korting

Ontvang op 1e en 2e paasdag 50% korting op je scooterhuur. Ontdek Pasen in Twente met al haar bijzondere Paasgebruiken op een scooter!

Tijdens Pasen betaal je voor een scooterdaghuur geen € 45,- maar € 22,50 per scooter. Je ontvangt bij je scooter een routekaart en alle informatie over de gebruiken in de regio. Met de routekaart ben je op de juiste tijden aanwezig op de juiste plekken om alles goed mee te maken.

De paasgebruiken in Denekamp zijn sinds 2018 toegevoegd aan het Immaterieel erfgoed in Nederland, een echt bijzondere ervaring dus. Wat kun je allemaal bezoeken tijdens Pasen in Twente?

Paasstaak slepen Denekamp (1e Paasdag)

Paasstaak slepenHet ‘Paasstaak slepen’ is een unieke happening die al sinds 1894 plaats vindt. Vanaf de kerk in Denekamp lopen honderden ‘Doarpers’ naar Huis Singraven om een boom te vragen van de Landheer. De boom wordt vervolgens gehakt en versleept naar het dorpscentrum. Dit allemaal onder het luid gezang van paasliederen.

Vlöggeln Ootmarsum (1e Paasdag)

Vlöggeln

Vlöggeln heeft sinds 2015 de status van nationaal immaterieel erfgoed. De Poaskearls, acht vrijgezelle katholieke mannen, die de komende 4 jaar niet gaan trouwen, gaan de stoet hand in hand voort. Vanaf het paasvuur in Ootmarsum lopen honderden mensen hand in hand zingend door de stad.

Paasvuur (1e Paasdag)

PaasvuurHet mooiste paasvuur vind je op het Landgoed Singraven. Om 20:00 uur wordt hier voor het kasteel het vuur ontstoken door de nazaten van de textielfamilie van Heek. Wil je het grootste paasvuur in de regio zien breng dan een bezoek aan het paasvuur in Denekamp.

Arrangement informatie:
– Duur: Hele dag (van 9:00 tot 22:00 uur)
– Dit arrangement is alleen boekbaar op 1e en 2e Paasdag

Niet inbegrepen:
– Brandstof (zelf af tanken van de scooter of door ons voor € 5,-)

Niet vergeten:
– Je dient in het bezit te zijn van een geldig bromfiets- of autorijbewijs
– Het is verstandig om warme kleding aan te trekken, het kan ’s avonds erg afkoelen.
– Wij beschikken over handschoenen

Boeken en meer informatie

Neem een optie of reserveer dit arrangement door onderstaand formulier in te vullen.